Maatregelen & richtlijnen

Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Sportactiviteiten kunnen op een normale manier plaatsvinden. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor publiek en met betrekking tot de toegang tot en het beheer van sportinfrastructuur. 

Maatregelen met betrekking tot het dragen van een mondmasker :

 • Van zodra je een indoor sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 6 jaar.
 • Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers.
 • Je mag het mondmasker tijdelijk afzetten om iets te eten of te drinken.
 • Tijdens het sporten moet je geen mondmasker dragen (dit is van toepassing voor spelers, coaches en scheidsrechters)

Volledige toelichting van de maatregelen op website Basketbal Vlaanderen : https://www.basketbal.vlaanderen/coronavirus-covid-19

Extra maatregelen per sporthal:

 • Sportcube (Eppegem)
  • douches zijn beschikbaar
  • kleedkamers mogen maximaal 15 minuten worden gebruikt
  • cafetaria is geopend (horeca-maatregelen zijn van toepassing)
 • Sporthal Hofstade
  • geen douches beschikbaar
  • kleedkamers mogen maximaal 15 minuten worden gebruikt
  • cafetaria is niet geopend

 

Publiek is niet toegelaten tijdens de trainingen en wedstrijden. Bij wedstrijden is er een uitzondering voor jonge deelnemers tot en met 17 jaar of G-sporters die nood hebben aan begeleiding. Zij mogen zich laten vergezellen door maximum twee meerderjarige personen. We adviseren als club, op vraag van Sport Vlaanderen, om dit waar mogelijk te beperken tot 1 meerderjarige begeleider.

 

Net zoals vele sporten zit basketbal in de lift en dat merken we ook bij Basket Groot Zemst. We hebben heel wat nieuwe BGZ'ers mogen verwelkomen in de BGZ-family! Daar is spijtig genoeg een neveneffect aan, namelijk dat we als club onze maximum-capaciteit hebben bereikt en geen extra spelers/speelsters meer kunnen laten aansluiten bij onze teams.

Om de clubgeest te bevorderen en communicatie te vergemakkelijken, schakelen we vanaf dit seizoen over op de Twizzit-app! Je wedstrijdagenda bijhouden, communiceren met je coach en medespelers of je afwezigheid doorgeven? Het kan vanaf nu allemaal op één plek!

Ook de communicatie vanuit de club zal via dit gebruiksvriendelijke kanaal verlopen; oa. de betalingsuitnodiging voor het lidgeld zal je hierin terugvinden, maar daarover volgt later meer informatie.

Elk lid krijgt een uitnodiging om zich aan te sluiten met de app, maar ook als supporter kan je een account aanmaken en op de hoogte blijven van je favoriete ploeg! Geïnteresseerd? Neem zeker een kijkje!

 

Zin om de BGZ-coaches te ondersteunen of je eerste stappen als coach te zetten? We ook op zoek naar assistant coaches bij de U8, U10 en U12-ploegen. Ben jij de persoon die onder toezicht van de coach de trainingen in goede banen wilt leiden?

Neem ook dan zeker contact op met het bestuur of met de coach! Basketbalervaring is handig, maar niet vereist: vooral een positieve en leergierige attitude is onontbeerlijk!

Sponsors
Kalender

© website powered by Twizzit.com